Toisen lakkitestausjakson kommentit: Jouni Tamminen

Jounin toisen testijakson lakki oli nimeltään Feelix. Se on miehekäs, valmiiksi kulutetusta nahkajäljitelmästä valmistettu päähine, jossa on miellyttävän pehmeä ja lämmin karvavuori. Alas laskettavat korvasuojat lämmittävät kovalla pakkasella ja lämpimämmällä kelillä ne saa kivasti käännettyä lakin sisälle piiloon. Testijakso herätti Jounissa paljon mietteitä ja tässä seuraa niistä kooste.

1.Lakin ulkonäkö?

– Lakin maanläheinen  ruskea väritys ei ollut se kaikkein mieluisin Jounille, vaan siitä tuli epämiellyttäviä mielleyhtymiä. Naisväellä tuntui olevan väristä aivan erinevät mielipiteet 🙂

– Muuten Jounille tuli  ensimmäiseksi tästä päähineestä mieleen Lätsä – kaikkien sarjakuvahahmojen esi-isä.

Jouni oli sitä mieltä, että ensimmäinen testilakki pysyy hänellä työhattuna. Tämä toinen lakki oli elegantimpi, aristokraattisempi ja kotikäytössä edustavampi kuin ensimmäinen testilakki.

2.Lakin materiaalin ulkonäkö ja miltä se tuntui?

–  Lakki sai Jounilta kehuja pehmeydestään. Ensin Jouni luuli, että kyseessä olisi kylmä nahkalakki, mutta sitten huomasi materiaalin olevan jotain ihan muuta. Jouni oli kylläkin hieman ihmeissään, että mikä ihmeen materiaali mahtoi olla kyseessä? Kuten pesuohjelapusta voi luntata, niin nahkajäljitelmä on valmistettu polyesteristä. Nykyisin keinokuiduista osataan valmistaa todella laadukkaita ja kestäviä materiaaleja, jotka sekä tuntuvat, että näyttävät hyvältä.

– Jouni totesi lakin olevan erittäin lämmin kapistus, sillä hikeä rupesi pukkaamaan lähes välittömästi, kun lakin laittoi päähän. Jouni tosin pohdiskeli, että saattoihan se johtua hieman jännityksestäkin 😉 Jouni kertoikin jo odottelevansa pakkasia, jotta pääsisi testaamaan lakkia työolosuhteissa. Hän oli nimittäin sitä mieltä, että vasta sopivan pakkaskauden tullessa voi päätellä sopiiko lakki paremmin lumitöihin vai kokouksiin.

– Jouni kertoo lakista myös näin: ”Edustavan oloinen, ehkä hieman pröystäileväkin tuote, meinaan näin talkkarin päähän.”

3.Lakin istuvuus ja koko eli miltä lakki tuntui päässä? Pysyykö hyvin päässä? Onko koko sopiva? Suojaako korvia? jne.

– Lakki upposi hyvin päähän ja suojasi  koko pään alueen.

– Lipan sisälle mahtui hyvin kynä ja paperia, joten sen puolesta lakki sopi hyvin talkkarin työhön.

– Jouni ideoi mielessään lipassa oleviin neppareihin kiinnitettävää kangasverkkoa, joka suojaisi kasvotkin talvituiskulla.

– Materiaali hieman venyi käytössä ja Jouni ehdotti voisiko tämän tyyppisessä lakissa olla alareunassa pieni pätkä kuminauhaa, jotta lakki pysyisi napakampana. Tämä onkin oikein hyvä idea ja monissa Fredrikson-tuotteissa käytämme lakin takaosassa kuminauhaa lisäämään käyttömukavuutta. Osa asiakkaistamme  suosii kuminauhattomia ja osa kuminauhallisia päähineitä, joten  mallistoissamme on tarjolla molempia. Tässä Feelix-lakissa materiaalin paksuus estää kuminauhan lisäämisen tuotteeseen.

4.Ulkopuolisten kommentit lakista?

– Naiset olivat sitä mieltä, että tällainen lakki sopisi omankin siipan päähän.

– Lakin massiivinen koko  herätti hilpeyttä peruskoululaisten poikapuoliskoissa. Tytöt puolestaan tässäkin tapauksessa olivat ihastuneita. ”Olikos tämä malli kuitenkin tarkoitettu noin niin kuin naisihmisille?”, kysyy Jouni.

– Jouni tarinoi myös näin: ”Näillä kulmilla ei oikein ole totuttu näkemään näitä gaala-asuja edes tuossa varakkaammassa naapurustossakaan. Kyllä se on hymyn nostattanut monelle naamalle, vaikken syystä ihan takuu olekaan. Mutta vielä täytyy sanoa, että näinkin pieni maistiainen varakkaiden elämää on tuonut jo tässä vaiheessa paljon hyvää talkkarin elämään. ”

5.Missä tilanteissa ja olosuhteissa käytit lakkia?

– Jouni käytti lakkia niin töissä kuin vapaa-aikana.

– Jouni kokeili lakkia myös otsalampun kanssa, mutta siihen käyttötarkoitukseen lakki oli väärän mallinen.

– Loppukommenttina Jouni kertoo: ”Siis ihan oikeasti mahtava päähine. Lätsämäisiin päähineisiin tottuneille aivan ylivetohankinta. Niille taas, jotka eivät ole pipon jälkeen muuta käyttäneet, tämä on selvä merkki kehityksestä. Naisväelle tämä on selvästi hekumallisinta, mitä he ovat häiden jälkeen kokeneet. Eikä unohdeta vanhuksiakaan. Heidän läheisyyden tarpeeseensa tämä on paljon edullisempi, kuin toimimaton nykyaikainen kotihoito. Käy siis myös karva-allergisille.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: